Μελέτη Φωτισμού Φιλοσοφία

Φιλοσοφία

 

"Architecture is the correct and masterly play of masses brought together in light"

Le Corbusier


Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε το φως όχι σαν προϊόν αλλά σαν ένα μέσο δημιουργίας  αποτελώντας μια έκφανση φαντασίας.

Δεδομένου ότι ζούμε σε ένα κόσμο όπου οι φυσικές πήγες πλούτου μειώνονται με υψηλούς ρυθμούς, για αυτό τον λόγο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που έχουμε: και αυτό δεν είναι άλλο από το φυσικό φως. Κατά αυτόν τον τρόπο το φυσικό φως πρέπει να αποτελεί ένα μείζον χαρακτηριστικό κατά την διαδικασία σχεδίασης ενός χώρου για  όλους τους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες.

Ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με το φυσικό φως σε καθημερινή βάση. Μελετώντας αύτη την επαφή έχουμε καταλήξει σε διάφορα συμπεράσματα για το πως το φυσικό φως επηρεάζει την ψυχολογία του ανθρώπου, για το πως ο άνθρωπος έχει μάθει να αντιλαμβάνεται το φως και συγχρόνως ποιες είναι οι ιδιότητες του φυσικού φωτός σε αλληλεπίδραση με τα υλικά ως αναφορά το χρώμα, την αντίθεση, την κίνηση και την υφή.

MorrocoΒασική μας αρχή είναι η προσπάθεια μας να ενσωματώσουμε τον φωτισμό στον εκάστοτε χώρο. Λειτουργούμε με γνώμονα το φως και όχι τα φωτιστικά σώματα. Πιστεύουμε ότι η ‘’πραγματική μελέτη φωτισμού όταν ενσωματώνεται στην καρδιά της αρχιτεκτονικής τότε είναι που προσφέρει ένα "added value". Η  προσέγγιση μας αυτή απέναντι στην έννοια του φωτός βασίζεται στο γεγονός ότι η ομάδα μας κατέχει το αντικείμενο του φωτισμού πέραν από την εμπειρία μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις μελέτες που έχουν γίνει στο UCL (Bartlett Graduate Studies) ΜSc Light & Lighting.

Περαιτέρω βασικό χαρακτηριστικό της σχεδίασης μας εκτός της φαντασίας και δημιουργικότητάς μας αποτελεί η πραγμάτωση του έργου μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια και πάντα λαμβάνοντας υπόψη το budget που έχει καθοριστεί.

Morroco-3

 

 

 


prosfores enimerosi epikoinonia